α

Παραδίδονται σεμινάρια κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 693-2077750

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Τα εγκαίνια της έκθεσης «A JEWEL MADE IN GREECE»

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, το Σάββατο στις 22 Φεβρουαρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικού κοσμήματος: «Ένα κόσμημα που φτιάχτηκε στην Ελλάδα» («A JEWEL MADE IN GREECE»).

Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, στο Κτίριο «Νέοι Φούρνοι», Πειραιώς 100, στο Γκάζι, μπόρεσαν να απολαύσουν συγκεντρωμένες τις δημιουργίες από τις πιο έγκυρες υπογραφές δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού εικαστικού κοσμήματος.    

Μέσα σε μια ευέλικτη και καλαίσθητη πλατφόρμα, φιλοξενήθηκαν 26 σύγχρονοι έλληνες καλλιτέχνες, εκπροσώποι του εικαστικού κοσμήματος, αλλά και πολύ σημαντικοί δημιουργοί, οι οποίοι υπήρξαν πρωτοπόροι στην ανάπτυξη και εξαγωγή του ελληνικού κοσμήματος.

Η Ελένη ήταν εκεί. Βρέθηκε, απλά, στο "φυσικό" της χώρο. Οι εικαστικές δημιουργίες της, γεμάτες από μια σπάνια ευαισθησία, μαρτυρούσαν την άρτια γνώση των αρχών της φόρμας. 

Η μακρόχρονη θητεία της στη δημιουργία εικαστικού κοσμήματος της επιτρέπει όχι μόνο να πειραματίζεται με τεχνικές, υλικά και σχέδια αλλά και να υπερβαίνει τους κανόνες έχοντας ως βοηθούς της τη φαντασία και την εκφραστική δύναμη. Μπορεί έτσι να προσδίδει στα έργα της μια αξιοπρόσεκτη δυναμική και ιδιαιτερότητα. Η Ελένη μπορεί να δίνει μία νέα διάσταση και στο "εικαστικό" και στο "κόσμημα".

Όσοι δεν προλάβατε, ή οσοι θέλετε να ξανασυναντηθείτε με αυτές τις εικαστικές δημιουργίες, έχετε την ευκαιρία να το κάνετε μέχρι την 1 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο. Σας περιμένουν.

Για να δείτε περισσότερα στιγμιότυπα από την έκθεση κάντε κλικ επάνω στην αρχική φωτογραφία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου